tag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post2174111159594245674..comments2023-09-18T11:28:05.935+02:00Comments on Stoliczku, nakryj się!: Na Dzień św. Savy, pereceMonikahttp://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-36433190744077647092012-04-27T17:45:27.703+02:002012-04-27T17:45:27.703+02:00uwielbiam takie precelki :) a najdelikatniejszy sm...uwielbiam takie precelki :) a najdelikatniejszy smak ma olej rzepakowy bo nie ma go wcale :Ptartinkahttps://www.blogger.com/profile/14047974298312134983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-781612477921472622012-02-15T16:36:32.708+01:002012-02-15T16:36:32.708+01:00atina > :-))) Dzięki Anitka, smakują zaskakując...atina > :-))) Dzięki Anitka, smakują zaskakująco, bo są słone a jednak chyba kwalifikują się do słodkości, tak przekornie ;-):*<br /><br />gruszka z fartuszka > niby tak, ale upieram się przy olejach tłoczonych na zimno a takowy rzepakowy ma zapach i smak jednak bardzo wyraźny, wolę delikatną oliwę.. Pozdrawiam serdecznie :-)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-37995164188361505262012-02-14T13:38:29.678+01:002012-02-14T13:38:29.678+01:00bardzo fajne te precelki :) jeśli chodzi o tłuszcz...bardzo fajne te precelki :) jeśli chodzi o tłuszcz o delikatnym smaku, to najlepiej dawać olej rzepakowy, bo smaku nie ma wcale ;)gruszka z fartuszkahttps://www.blogger.com/profile/08054110812773569912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-38427646356924655652012-02-02T05:46:50.975+01:002012-02-02T05:46:50.975+01:00Cudowna opowieść ,a rogaliki pysznie wyglądają:) C...Cudowna opowieść ,a rogaliki pysznie wyglądają:) Ciekawa jestem ich smaku :)atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-84174454356368853842012-01-31T22:15:26.849+01:002012-01-31T22:15:26.849+01:00Amber > Jak miło czytać takie słowa! :-) Też je...Amber > Jak miło czytać takie słowa! :-) Też jesteś po jakiejś filologii? Aniu, precle są pyszne, nietypowe trochę bo miękkie jak słodka bułeczka a słone, ale pyszne, polecam Ci jeśli masz ochotę! Uściski :)<br /><br />Ola > Olu, to się cieszę że zapach wypieków poczułaś czytając tę notkę a nie uniwerkowej "wędzarni" ;) Na serio - te precle piecze się w domu i zanosi do cerkwii, tam dostają je dzieciaki, podobno to uwielbiają :-)<br /><br />Vera > Verice, bas mi je drago sto si me posetila! Hvala puno na ovom receptu od Jafi i na svemu sto pises! Puno pozdrava :-)))<br /><br />majana > Madzia, dzięki :* Slavski kolac jest niedobry, szczerze, a już postny slavski kolac to paskudztwo do kwadratu, ale historie o kolacu fajne :))) Precle za to Madzia polecam szczerze!<br /><br />Pozdrawiam Was ciepło :-)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-22060741183083540392012-01-31T18:36:29.836+01:002012-01-31T18:36:29.836+01:00Jakie fajne są te perece! :) I to co piszesz fajne...Jakie fajne są te perece! :) I to co piszesz fajne:)<br />Decija slava też mi się podoba :)). I zito i slavski kolac... mmmm, to brzmi super, same nazwy mi się podobają:)<br /><br />Ściskam MOnis:*Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-5164809198530529382012-01-31T17:30:15.371+01:002012-01-31T17:30:15.371+01:00Joj, sto si ih predivno napravila!Drago mi je, pos...Joj, sto si ih predivno napravila!Drago mi je, posebno sto pratim tvoj blog, i znam sa koliko ljubavi ga pises!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-25751648280342376192012-01-31T15:39:15.176+01:002012-01-31T15:39:15.176+01:00cudownie się poczułam, jakby przenosząc się na chw...cudownie się poczułam, jakby przenosząc się na chwilę na serbskie uliczki i czując dochodzący z każdej kuchni zapach świątecznych wypieków :)Olahttps://www.blogger.com/profile/03877176145865299186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-89416463138434570862012-01-31T12:07:29.710+01:002012-01-31T12:07:29.710+01:00Porwała mnie Twoja opowieść.
Studiowałam obok dzie...Porwała mnie Twoja opowieść.<br />Studiowałam obok dziewczyn z w-wskiej slawistyki.Miałyśmy wiele wspólnych imprez.<br />A ten precel ze słonym lukrem jest idealny dla mnie.Idealny!<br />Ciepłe pozdrowienia Ci ślę.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-22651056772083540302012-01-31T00:54:39.695+01:002012-01-31T00:54:39.695+01:00Kamila > Dziękuję pięknie :-)
margot > Alci...Kamila > Dziękuję pięknie :-)<br /><br />margot > Alcia, kolac robił wrazenie przede wszystkim wyglądem :D Ale fakt, chyba nawet mrówki go nie ruszały ;) Precle Alciu pycha, jak już przyjedziesz to upiekę :-)<br />:*<br /><br />buru > Basia, bo nie musi! Ale slavski kolac musi :) No a precel to precel ;)<br />Wiesz, zakaz jak zakaz, ale zamknięcie patio woła o pomste do nieba po prostu, toż humanistyka w Gda bez patio to za przeproszeniem mat-fiz jakiś (oni też mieli zamknięte patio):D<br />:**<br />PS. Myślałam dokładnie tak jak Ty :D<br /><br />Gosia > ten lukier to taki bardziej słony krochmal jak mam być szczera, po upieczeniu wychodzi takie słone ciasto na zwykłym cieście, bardzo to dobre jest :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-40657586124141156602012-01-30T23:20:50.562+01:002012-01-30T23:20:50.562+01:00ten slony lukier mnie bardzo zaintrygowal i powiad...ten slony lukier mnie bardzo zaintrygowal i powiadasz,ze to najlepsze jest???? pysznie wygladaja-fakt,nawet bardzo pysznie,to moze slony lukier tez pyszny jest....<br />Usciski Monis :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-66308692805765190742012-01-30T23:03:25.249+01:002012-01-30T23:03:25.249+01:00Ale numer - precel ze slonym lukrem, a ja jzu Moni...Ale numer - precel ze slonym lukrem, a ja jzu Moniak myslalam, ze w Serbii tez kolacz nie musi byc okraglym ciastem, a to jednak preclik :)) Moni, zakaz palenia - to strasznie, to nei przystoi uniwersytetom :D<br /><br />PS. Ostatnio rozbawiala mnei rozowa slowacko-czeska:<br />C: mam svatek.<br />S: a jaky?<br />C: no svatek!<br />S: ale jaky?<br />C: coze? :D<br />Do tamtej pory myslalam, ze Czesi i Slowacy (dobrze, tacy ktorzy zaznali czesko-slowackiej telewizji) rozumieja sie bez 2 zdan ;-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-58489112134734214092012-01-30T23:00:46.727+01:002012-01-30T23:00:46.727+01:00Monika , świetna ta opowieść,a 10- letnie slavski...Monika , świetna ta opowieść,a 10- letnie slavskie kolače to musiały robić wrażenie:D<br /><br />Ale jeść bym ich nie chciała:D co innego Svetosavske perece w wykonaniu twoim, toć to poezja jestmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-18236015444634397222012-01-30T22:42:56.539+01:002012-01-30T22:42:56.539+01:00Wspaniała opowieść i precel do schrupania :) Pozdr...Wspaniała opowieść i precel do schrupania :) PozdrawiamKamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.com