tag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post3900090647930342651..comments2023-09-18T11:28:05.935+02:00Comments on Stoliczku, nakryj się!: Kwiaty cukiniiMonikahttp://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-23919183367745105282011-09-19T17:11:55.375+02:002011-09-19T17:11:55.375+02:00Basia, a to w takim razie wersja specjalnie dla Ci...Basia, a to w takim razie wersja specjalnie dla Ciebie, bez głębokiego tłuszczu :) Kurcze, i znów chyba powiem - szkoda że dopiero w listopadzie.. Cukiniowe kwiaty u dziadzia są zwykle i do października, bym Ci z wielką chęcią wręczyła cukiniowy bukiet :)))<br />:*Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-72916186377725340352011-09-09T17:32:29.516+02:002011-09-09T17:32:29.516+02:00Monika, dla mnie kwiaty cukini sa tylko w ksiazkac...Monika, dla mnie kwiaty cukini sa tylko w ksiazkach kucharskich no i teraz u Ciebie :) Zawsze je przegapie a i smazenie w glebokim tluszczu tao zabawa nie dla mnie, ale jak juz na przyszlorocne lato idac Twym tropem zaoparze sie w polar, to moze i kwiaty cukiniowe zdobede? Kusza :)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-38205868016998352692011-08-19T22:07:34.263+02:002011-08-19T22:07:34.263+02:00Anoushka > Wiesz, ja też lubię te z głębokiego ...Anoushka > Wiesz, ja też lubię te z głębokiego tłuszczu ale smażyć na głębokim tłuszczu to już wcale nie lubię.. Więc latem robię takie, dobre są naprawdę, nawet nie jako "zamiennik" dla tych smażonych w tłuszczu a po prostu dobre :-))) Mam nadzieję że Ci posmakują! :*<br /><br />margot > tak Alcia, jaja, ja lody robiłam słownie: 3 razy i to nawet bardziej wiosną niż latem.. Kwiatkami w cieście się pocieszam ;)<br /><br />chantel > Dziękuję! :-)))<br /><br />Jswm > Aniu, a wyrwałaś już te cukinie? Bo one mogą jeszcze zakwitnąć, do października czasem moim dziadkom kwitną? :-)<br /><br />Amber > Dało prztyczka w nos - dobrze powiedziane.. No nic, może za rok będzie mega-upalnie.. :)))<br /><br />Gosia > Gosiu, chyba pierwszy raz udało mi sie pokazać coś o czymś ktoś mówi że jest niskokaloryczne :D Ale polecam szczerze :-)))<br /><br />KaroLina > Karolu, z dziadkowej grządki tym razem ;) Ale może na Kleparzu są? Jak pędy sosny były?<br />E, to nie o językowo-kulinarny puryzm tu chodziło, ona była po prostu niedobra ;)<br /><br />Ania > A wiesz, mi bardziej chodziło żeby oszczędzić sobie stania przy patelni z gorącym tłuszczem i dylematu co z nim później zrobić niż o odchudzanie kwiatków :)<br />W Culinaria Italia też były z ricottą :)<br />Ściskam również Ania :)))Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-69299399153192947492011-08-17T22:05:37.064+02:002011-08-17T22:05:37.064+02:00Ale fajny, odchudzony przepis, Monika :)
Kwiatów ...Ale fajny, odchudzony przepis, Monika :)<br /><br />Kwiatów cukinii nie widziałam nigdzie w sprzedazy, a rok temu w bezmyślny sposób je przegapiłam. Marzą mi się takie z nadzieniem (z ricotty czy jakoś tak, Jamie robił).<br /><br />Usciski!Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-69070738434128667762011-08-16T22:40:36.802+02:002011-08-16T22:40:36.802+02:00Jak zwykle bierze mnie zazdrość, skąd Ty bierzesz ...Jak zwykle bierze mnie zazdrość, skąd Ty bierzesz takie cuda, bo chyba na Kleparzu kwiatów cukinii nie odnotowano? (to byłoby jednak zbyt piękne). <br /><br />Pizzę uwielbiam w każdej postaci, wcale nie musi być włoska, amerykańska, a nawet polska też może być pyszna, bardziej zwracam uwagę na smak niż językowo-kulinarny puryzm. Tylko jedna odpada - z mrożonki ;)karoLinahttps://www.blogger.com/profile/04722607240692894455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-91479505162265978402011-08-15T11:57:13.005+02:002011-08-15T11:57:13.005+02:00i ja smazylam do tej pory w glebokim tluszczu, te ...i ja smazylam do tej pory w glebokim tluszczu, te Twoje prezentuja sie dosc niskokalorycznie i pysznie sadzac po tych farszach :)<br />Pozdrawiam :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-79461825939923189202011-08-15T09:56:25.585+02:002011-08-15T09:56:25.585+02:00Moniko,ja też jestem po zęby przygotowana na upaln...Moniko,ja też jestem po zęby przygotowana na upalne lato...Ale ono dało nam prztyczka w nos!<br /> Kwiaty cukinii,takie solo , z patelni uwielbiam.Robiłam je raz w tym sezonie.Teraz brak kwiatów w zasięgu.<br />Podelektuję się Twoim zdjęciem!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-35123988485164743632011-08-15T09:47:23.616+02:002011-08-15T09:47:23.616+02:00u mnie w tym roku cukinie gniją zanim osiągną rozm...u mnie w tym roku cukinie gniją zanim osiągną rozmiar serdelka... gdybym to przewidziała, zbierałabym same kwiaty...Jswmhttps://www.blogger.com/profile/14167258433232033619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-10743179169361761002011-08-15T09:10:53.617+02:002011-08-15T09:10:53.617+02:00bardzo ładne zdjęcie, a samych kwiatków jeszcze ni...bardzo ładne zdjęcie, a samych kwiatków jeszcze nie jadłamchantelhttps://www.blogger.com/profile/03606173779556233120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-90004565920244567252011-08-15T08:48:39.735+02:002011-08-15T08:48:39.735+02:00Monika ,ale masz ładne te kwiatki , pięknie im n...Monika ,ale masz ładne te kwiatki , pięknie im na tej patelni <br />A z tym latem to w tym roku czyste jaja są i wiesz ja wyciągnęłam maszynkę do lodów , 2 razy zakręciliśmy( ciepło było,ale krótko) i wszyscy patrzą ,że jakie ciasto upiekę ,a nie chcą lodów ,a dobre wychodzą z tej maszyneriimargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-487003255341448591.post-41401548007405927432011-08-14T22:18:56.320+02:002011-08-14T22:18:56.320+02:00do tej pory kwiaty cukini smazylam w glebokim tlus...do tej pory kwiaty cukini smazylam w glebokim tluszczu. Dobre, zabojczo kaloryczne i ciezko strawne ;) Nastepnym razem, jak radzisz, upieke jak placki!<br />Milego tygodnia :*Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.com