Propozycja deseru na małe, domowe przyjęcia - soczyste owoce i aromatyczny sos podane w melonowych miseczkach. Mała uczta dla oczu i podniebienia :)
3 melony
kilka wiśni
czerwona porzeczka
3 łyżki syropu z róży (można zastąpić wodą różaną i dwoma łyżeczkami cukru)
3 łyżki soku z cytryny
Melony przekroić na połówki, delikatnie wydrążyć. Kulki z miąższu wymieszać z wiśniami, nałożyć do melonowych miseczek. Z syropu różanego i soku z cytryny przygotować sos, polać nim owoce, udekorować gronkami czerwonej porzeczki.
Można użyć dowolnych, dostępnych owoców.
Smacznego!
3 melony
kilka wiśni
czerwona porzeczka
3 łyżki syropu z róży (można zastąpić wodą różaną i dwoma łyżeczkami cukru)
3 łyżki soku z cytryny
Melony przekroić na połówki, delikatnie wydrążyć. Kulki z miąższu wymieszać z wiśniami, nałożyć do melonowych miseczek. Z syropu różanego i soku z cytryny przygotować sos, polać nim owoce, udekorować gronkami czerwonej porzeczki.
Można użyć dowolnych, dostępnych owoców.
3 komentarze:
urocze :-)
lubię, gdy jest owocowo i gdy jest dużo kolorów
bardzo sympatyczny sposob na saltke owocową, tez tak czasami robię
Świetny i oryginalny pomysł na podanie sałatki owocowej;)
Prześlij komentarz