2 małe cukinie
cebula
ząbek czosnku
mały pęczek szczypioru
ok. 1 l. bulionu
ok. 30 g koziego sera
Cebulę należy zeszklić na tłuszczu, dodać czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię, podusić kilka minut. Zalać bulionem, gotować ok. 15-20 min. (aż cukinia będzie miękka). Dodać posiekany drobno szczypiorek (trochę zostawić do dekoracji), zmiksować. Zupę posypać pokruszonym serem i szczypiorem.
Smacznego!
8 komentarzy:
O! Ten pomysł z kozim serem musi być świeny. Do wybróbowania
szczypiorek i cukinia muszą smakowac pysznie
on taki wyrazisty, lekko ostry i ona :-)
optymistyczna bardzo ta zieleń
Slicznie wyglada! Ciesze sie, ze smakowala :)
Pozdrawiam!
Dziwnograj, asieja > tak, tak, jest pyszna :) Polecam i dzięki za odwiedziny :)
Bea > Bardzo dziękuję za ten przepis, w kolejce czekają kolejne z Twojego bloga :)
Pozdrawiam :)
zupkę z cukinii bardzo lubię oj bardzo
Ależ optymizm z niej bije!
Moniko, milo mi bardzo w takim razie :)
Milego weekendu!
Pyszna zupka wyszła :) Dałam serek typu Feta (taki z krowiego mleka) i było pyszne! A wywar gotowałam jeszcze z listkiem laurowym(przed miksowaniem go wyjęłam). :)
Prześlij komentarz